Armstrong: dit is de juiste beslissing (2)

4 februari 2012

N i e u w bericht, meer informatie

LOS ANGELES (ANP/RTR) - Lance Armstrong beschouwt de beslissing van aanklagers in Los Angeles om hem niet te vervolgen in een groot Amerikaans federaal dopingonderzoek vooral als rechtvaardigheid. ,,Ik ben blij om te horen dat het onderzoek is gesloten. Het is de juiste beslissing en ik wil de autoriteiten bedanken voor het bereiken van dit besluit'', aldus de zevenvoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk.

,,Ik kijk er naar uit om verder te gaan met mijn leven als een vader, een concurrent en een advocaat in de strijd tegen kanker, zonder deze afleiding," zei de 40-jarige Armstrong.

De onderzoekers onderzochten de afgelopen jaren of Armstrong verboden middelen gebruikte in zijn tijd als renner bij US Postal.

Armstrong lijkt de zaak echter nog niet helemaal te kunnen afsluiten. Het Amerikaanse antidopingbureau USADA heeft laten dat het niet van plan is het onderzoek tegen Armstrong stil te zetten. ,,Het is de taak van USADA om een schone sport te beschermen. De openbare aanklager daarentegen moet erover waken dat bepaalde wetten worden gerespecteerd. Ons onderzoek naar doping in de wielersport gaat verder en we kijken uit naar de informatie die is verzameld tijdens het federale onderzoek", aldus Travis Tygart van USADA.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012