Churandy vreest alleen zichzelf

7 augustus 2013

WK ATLETIEK

PAPENDAL (ANP) - Op de vraag wie Churandy Martina als gevaarlijkste concurrent ziet voor de WK atletiek, is het antwoord even kort als mysterieus: ,,Mezelf''.

De goedlachse sprinter van Curaçao heeft zijn beste tijden nog niet gelopen, maar hij mikt in Moskou op medailles op zowel de 100 als 200 meter. ,,Ik heb al 10,0 en 20,0 staan, dus het komt goed. Ik moet gewoon hard lopen en de finale halen.''

Recente dopinggevallen hebben het aantal medaillekandidaten danig gereduceerd. Tyson Gay en Asafa Powell zijn betrapt op verboden middelen, terwijl titelverdediger Yohan Blake zich geblesseerd heeft afgemeld.

Usain Bolt is daardoor de gedoodverfde favoriet voor het goud op de 100 en 200 meter, ook al heeft de Jamaicaan op beide sprintafstanden zijn beste vorm nog niet laten zien. Op de 100 kwam hij dit seizoen tot 9,85 (zijn wereldrecord is 9,58) en op de 200 tot 19,73 (zijn wereldrecord is 19,19).

,,Ik ben nog een beetje roestig. De series zullen me in Moskou wat losser moeten maken'', zei Bolt na de Diamond League in Londen. Bang voor een valse start, die hem 2 jaar geleden bij de WK in Daegu het goud kostte, is hij niet. ,,Mijn trainer herinnert me er voortdurend aan dat ik een langzame starter ben, dus dat ik me daar geen zorgen over moet maken. Wachten op het schot en dan gaan, is het plan.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013