Ook Contador verlaat de Tour (3)

14 juli 2014

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht

MULHOUSE (ANP) - Alberto Contador heeft maandag de Ronde van Frankrijk verlaten. De Spaanse favoriet voor de eindzege kwam in de tiende etappe hard ten val in de afdaling van de Petit Ballon. Contador stapte na een behandeling aan zijn rechterknie wel weer op de fiets, maar kneep 20 kilometer later alsnog in de remmen.

De Spanjaard werd na zijn val, waarbij hij niet alleen zijn hevig bloedende rechterknie maar ook zijn linkerheup en rug blesseerde, enkele minuten behandeld. Hij probeerde op een nieuwe fiets het gat met het peloton nog wel te dichten, maar volgens zijn ploeg Tinkoff-Saxo kon hij zijn pedalen niet goed meer rond krijgen.

Contador, die negende stond in het klassement, is al de tweede grote favoriet die uit de Tour stapt. Titelverdediger Chris Froome stapte in de vijfde etappe al af, na verschillende valpartijen.

Toen de Spanjaard opgaf, had hij al een achterstand van een minuut of 5 op het peloton, dat inmiddels werd aangevoerd door de Astana-ploeg van Vincenzo Nibali. Die nummer 2 van het klassement is na de opgaves van Froome en Contador de grote favoriet voor de eindzege.

Contador was na een minder jaar 2013 weer goed in vorm voor de Tour. Hij hoopte na 2007 en 2009 de wielerronde voor de derde keer te winnen. Zijn eindzege in 2010 werd hem na dopingperikelen afgenomen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014