Schippers: moeie benen, sterk lichaam (2)

14 augustus 2014

EK ATLETIEK

N i e u w bericht, meer informatie

ZÜRICH (ANP) - Nog altijd beseft Dafne Schippers nauwelijks dat ze Europees kampioene is op de 100 meter, het koningsnummer van de atletiek. ,,Dat komt omdat ik de focus eigenlijk meteen op de 200 heb gezet. Dan ben je toch minder met die medaille op de 100 bezig'', zei de 22-jarige atlete uit Utrecht na de series op de 200 meter bij de EK in Zürich. Ze won haar reeks in 22,73 en plaatste zich daarmee als snelste voor de halve finales, die donderdagavond op het programma staan.

,,De benen voelden moe, maar het lichaam is goed. Ik kan het fysiek hebben. Ik heb niet te veel energie verspild in de series'', zei Schippers, die ook de favoriete is voor het goud op de 200 meter. ,,Ik heb 6 uurtjes geslapen. Het was woensdagavond ook hectisch, ik kreeg amper de tijd om uit te rusten. De dopingcontrole, de pers, de ceremonie en dan nog al die reacties en felicitaties. Ik heb pas de helft gelezen of zo.''

Jamile Samuel won ook haar serie en ging met 23,10 als zesde door naar de halve finales. ,,Ik was heel nerveus voor de start, ik denk omdat het gisteren in de halve finales van de 100 meter niet goed ging en ik niet wist waar het aan lag. Nu nam ik me voor meteen hard te gaan en dat lukte. Ik moet dat zekere gevoel hebben en dat is nu terug'', zei de Amsterdamse sprintster, die woensdag strandde in de halve finales van de 100 meter.