Duitse dopingwet met celstraf in de maak (2)

12 november 2014

DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

BERLIJN (ANP/RTR) - In Duitsland is een strenge dopingwet in de maak. Atleten, coaches en managers die zich inlaten met verboden prestatiebevorderende middelen riskeren celstraffen en hoge boetes. Een wetsontwerp van de regering in Berlijn ligt klaar en zal komend voorjaar in het parlement worden behandeld. Een celstraf van maximaal 10 jaar wordt genoemd voor de aanschaf en handel in verboden middelen.

De wet richt zich alleen op topsporters die staatssteun ontvangen of deel uitmaken van de groep die regelmatig wordt gecontroleerd door het Duitse antidopingbureau. Amateursporters vallen buiten de wet.

Duitsland volgt Italië, Spanje en Frankrijk, die vergelijkbare wetgeving hebben. Nederland kent nog geen dopingwet.

De eerste reacties in de sport op de strenge wetgeving waren positief. ,,Wij zijn blij met dit voorstel. De regering zet een stap in de goede richting'', zei Alfons Hörmann, hoofd van de Duitse olympische bond (DOSB).

,,Ik juich het voorstel toe. Het is belangrijk dat atleten weten dat ze een eigen verantwoordelijkheid hebben en een celstraf riskeren als ze doping gebruiken'', meende teammanager Oliver Bierhoff van het Duitse voetbalteam. ,,Alleen met drastische maatregelen kunnen we de sport schoon krijgen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014