Liverpool onderuit in extra tijd (2)

28 april 2016

N i e u w bericht, meer informatie

VILLARREAL (ANP) - Liverpool kan volgende week op Anfield voor de eerste keer sinds 2007 de finale halen van een Europees clubtoernooi. De Engelse ploeg van de Duitse trainer Jürgen Klopp is er echter nog lang niet. De Reds gingen donderdagavond in de eerste wedstrijd tegen Villarreal in de halve finales van de Europa League in de extra tijd onderuit: 1-0. Invaller Adrián López zorgde uit een scherpe counter voor de niet onverdiende winst.

Liverpool beleefde een roerige aanloop naar het duel in Spanje. Eerst werd de Franse verdediger Mamadou Sakho positief bevonden op een verboden middel. Na deze dopingkwestie eiste ook het Hillsborough-drama, waarbij 96 fans van Liverpool in 1989 om het leven kwamen, deze week veel aandacht op. Belangrijkste conclusie van een jury was dat de Engelse politie en niet de supporters de ramp viel aan te rekenen.

Ondanks alle commotie in en rondom de club begon de ploeg van Klopp overtuigend aan de eerste wedstrijd. Al in de vijfde minuut kreeg Joe Allen een vrije schietkans recht voor het doel. Doelman Sergio Asenjo kon de slappe inzet van de Welshman zonder veel moeite pakken. Klopp had voor een versterkte middenlinie gekozen en liet onder anderen Christian Benteke en Daniel Sturridge op de bank beginnen.

Villarreal had moeite om openingen te vinden in de hechte Engelse afweer. Voor de rust waren alleen Roberto Soldado en Tomás Pina met wat afstandsschoten gevaarlijk. Na de pauze kregen beide ploegen grote kansen op een treffer. Cedric Bakambu kopte namens de thuisploeg op de paal, Roberto Firmino (Liverpool) schoot op de paal. In de 88e minuut leek doelman Simon Mignolet met een schitterende redding op een schot van Bakambu de nul te houden, maar de Belgische doelman moest in de extra tijd alsnog capituleren.