Sevastova schakelt Sjarapova uit op US Open (3)

3 september 2017

N i e u w bericht, meer informatie in vierde alinea.

NEW YORK (ANP) -Tennisster Maria Sjarapova is gestrand in de vierde ronde van de US Open. De Russin, die met een wildcard tot het grandslamtoernooi was toegelaten, ging zondag in drie sets onderuit tegen de Letse Anastasia Sevastova 5-7 6-4 6-2.

Sjarapova pakte de eerste set overtuigend, maar haar spel werd daarna steeds onnauwkeuriger. De als zestiende geplaatste Sevastova won de tweede set en pakte als snel een break voorsprong in de derde set. Toen ze op een dubbele break voorsprong kwam, mocht de Letse serveren voor de wedstrijd. Sjarapova, winnares van de US Open in 2006, werkte nog enkele wedstrijdpunten weg, maar kon het tij niet meer keren.

De Russische tennisster maakte dit voorjaar haar comeback nadat ze een dopingschorsing van vijftien maanden had uitgezeten. De voormalig nummer één van de wereld ontbrak vervolgens op Roland Garros en Wimbledon, maar kreeg een wildcard voor deelname aan het Amerikaanse grand slam. In New York schakelde ze in de eerste ronde verrassend de als tweede geplaatste Roemeense Simona Halep uit.

Sevastova hield goede moed ondanks dat ze de eerste zet verloor van Sjarapova. ,,Ze speelde ongelofelijk, maar ik bleef vechten, ging voor elke bal en bleef bij haar in de buurt'', zei de 27-jarige tennisster uit Letland. ,,Natuurlijk speelden de zenuwen op tegen het einde en was het lastig om de partij te beslissen bij 5-2.'' Ze stuit in de kwartfinale op de Amerikaanse Sloane Stephens. Die rekende in drie sets af met de Duitse Julia Görges: 6-3 3-6 6-1.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017