Vacaturemelding: Data Specialist

30 juni 2020

De Dopingautoriteit zoekt wegens het toenemen van verschillende datastromen een Data Specialist.

De Dopingautoriteit is een zelfstandig bestuursorgaan met eigen rechtspersoonlijkheid. De Dopingautoriteit is ingesteld om de taken uit te voeren zoals beschreven in de Wet uitvoering antidopingbeleid (Wuab). De Dopingautoriteit is de officiële nationale antidopingorganisatie van Nederland en heeft naast haar nationale taken ook vele internationale functies. Een deel van die taken is vastgelegd in een tweetal internationale conventies en de Wereld Anti-Doping Code.

De Dopingautoriteit zoekt wegens het toenemen van verschillende datastromen een

Data Specialist

die de organisatie kan verstevigen door data uit verschillende bronnen te verzamelen, verwerken, verrijken, interpreteren, ontsluiten en daar vervolgens over te rapporteren. Zij of hij beschikt over analytische vaardigheden en kan helder communiceren. Datastromen binnen de Dopingautoriteit betreffen onder andere whereaboutsgegevens, sportprestaties, meldingen, inbeslagnames en waarden vanuit het Atleet Biologisch Paspoort.

Wij zoeken een enthousiaste medewerker op HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een bèta-studierichting. Ervaring met werken met (grote) databestanden is een voorwaarde; ervaring met Analyst Notebook (IBM) is een pre. De Data Specialist komt te werken in een dynamische omgeving binnen de afdeling handhaving & opsporing en kan snel schakelen. Het betreft een nieuwe functie.

In eerste instantie zal een contract voor 1 jaar worden aangeboden, met uitzicht op een vast dienstverband. Het gaat om een aanstelling voor 36 uur per week. De functie is gewaardeerd op schaal 9 binnen de CAO Rijk. De volledige functiebeschrijving is hier te vinden.

De Dopingautoriteit is een relatief kleine organisatie; er werken momenteel 22 mensen op kantoor en 16 dopingcontrole-officials vanuit huis. De huidige organisatie komt voort uit verschillende stichtingen en kent een verleden tot 1989. De Dopingautoriteit koestert haar medewerkers en zet de mens centraal in al haar werkzaamheden. Haar medewerkers hebben een passie voor eerlijke sport. De Dopingautoriteit is trots op haar banden met de sport en met de overheid en is tegelijkertijd een zelfstandige organisatie die onafhankelijk opereert. Zij is gevestigd in Capelle aan den IJssel, dichtbij station Rotterdam Alexander. Een Verklaring Omtrent Gedrag is noodzakelijk voor een dienstverband bij de Dopingautoriteit.

U kunt uw motivatiebrief vergezeld van een cv sturen naar vacature@dopingautoriteit.nl. Wij zoeken de best mogelijke kandidaat.

Meer informatie over de functie en het selectieproces kan worden ingewonnen bij Koen Terlouw (hoofd afdeling handhaving & opsporing) via 010-2170193.

Vacaturemelding: Data Specialist