Vacaturemelding: Dopingcontroleofficials

16 november 2021

De Dopingautoriteit zoekt vanwege uitbreiding van haar werkzaamheden meerdere nieuwe dopingcontroleofficials (DCO's), zowel medische DCO's als recherchekundige DCO's. In beginsel gaat het om contracten voor 12-20 uur per week.

De organisatie

De Dopingautoriteit is een zelfstandig bestuursorgaan met eigen rechtspersoonlijkheid. De taken van de Dopingautoriteit staan beschreven in de Wet uitvoering antidopingbeleid (Wuab). De huidige organisatie komt voort uit verschillende stichtingen en kent een verleden tot 1989. 

De Dopingautoriteit is de officiële nationale antidopingorganisatie van Nederland. Alle medewerkers hebben een passie voor sport. De Dopingautoriteit is trots op haar banden met de sport en met de overheid en is tegelijkertijd een zelfstandige organisatie die onafhankelijk opereert. De internationale kaders worden gevormd door het Wereld Anti-Doping Programma en een tweetal internationale conventies (UNESCO en Raad van Europa).

De Dopingautoriteit stelt de mens centraal in al haar werkzaamheden. Het is een relatief kleine organisatie; er werken ca 25 mensen voor de verschillende afdelingen op het kantoor en daarnaast zijn er momenteel 14 dopingcontroleofficials in het land actief. Deze DCO's werken vanuit huis, maar onderhouden een nauwe band met het kantoor in Capelle aan den IJssel. Wij zoeken nadrukkelijk een landelijke spreiding onder onze DCO's.

Een Verklaring Omtrent Gedrag is noodzakelijk voor een dienstverband bij de Dopingautoriteit. Eventuele overige sportfuncties zullen per individueel geval beoordeeld en eventueel afgebouwd moeten worden. Een rijbewijs en het (privé-)bezit van een auto is een vereiste voor deze functie. 

Functiebeschrijving

Zowel medische als recherchekundige DCO's krijgen na aanstelling bij de Dopingautoriteit een cursus om gecertificeerd te worden als DCO. Medische DCO's dienen gekwalificeerd te zijn om bloed af te nemen. Zie voor de uitgebreide functiebeschrijvingen:

Functiebeschrijving DCO medisch

Functiebeschrijving DCO recherchekundig

De werktijden zijn zeer gevarieerd. Er wordt regelmatig in de vroege ochtend, in de avond en in het weekend gewerkt. De CAO Rijk (schaal 8) wordt gevolgd, inclusief de bepalingen over reiskostenvergoedingen en toeslagen voor onregelmatige diensten. Ook de richtlijnen omtrent inclusiviteit en diversiteit worden gevolgd.

Aanstelling

1 jaar, met uitzicht op een vast contract. Er is sprake van een proeftijd waarbinnen de opleiding en enkele stagemomenten dienen te worden afgerond. 

Solliciteren?

U kunt uw motivatiebrief, vergezeld van een cv, sturen naar: vacature@dopingautoriteit.nl. De reactietermijn sluit op dinsdag 30 november a.s. Gesprekken zullen plaatsvinden op 9 en 13 december.

Meer informatie?

Meer informatie over de functie en het selectieproces kan worden ingewonnen bij Jeroen Brakels, teamleider DCO's (010 217 01 91) of Koen Terlouw, hoofd afdeling Handhaving en Opsporing (010 217 01 93).

Vacaturemelding: Dopingcontroleofficials