Ten Hag trots op Ajax (2)

29 augustus 2019 00:12:44

N i e u w bericht, meer informatie na tweede alinea

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Erik ten Hag strooide met complimenten na de zege van Ajax op APOEL Nicosia (2-0), die zijn club weer een plaats in de groepsfase van de Champions League oplevert. "Ze hebben het fantastisch gedaan. Dit is echt een uiterst knappe prestatie" zei hij.

"Als ik veel mensen mag geloven, dan is het vanzelfsprekend dat Ajax zo maar even de Champions League binnen wandelt. Maar we hebben ook voor 170 miljoen euro aan spelers verkocht", zei hij. "En door de korte vakanties van veel spelers hebben we nauwelijks kunnen oefenen. Augustus is voor ons de belangrijkste maand van het seizoen. Maar we konden niet klaar voor deze maand staan. Nu kunnen we pas echt gaan bouwen. Dat doen we wel met een ticket voor de Champions League op zak."

Ten Hag wijzigde zijn ploeg van de uitwedstrijd tegen APOEL op maar liefst acht posities. "Ik wist meteen dat Blind naar achteren moest", zei hij. "Ik wilde eigenlijk Donny van de Beek controlerend op het middenveld laten spelen maar hij was geblesseerd. Daarom stond Alvarez daar nu. Hij heeft het uitstekend gedaan."

Blind blijft voorlopig achterin spelen, vertelde Ten Hag. "En Hakim Ziyech deed het uitstekend als 'nummer tien'. Op de rechterkant zet iedereen hem nu vast. In deze vrije rol is hij een ouderwetse spelmaker. Hij ging voorop in de strijd. Hij was onze leider en leverde de bal nauwelijks in. We hebben een brede selectie. We kunnen nu alle kanten op. Maar dat we de Champions League hebben bereikt, dat voelt als doping. We mogen ons weer meten met de beste clubs. Dat is een hele prestatie."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019