Coronageval houdt wielerploeg Groupama-FDJ uit Scheldeprijs (2)

7 april 2021 10:08:27

N i e u w bericht, meer informatie na 1e alinea

TERNEUZEN (ANP) - Nog voor er 1 meter is gefietst is de Scheldeprijs woensdag al een favoriet kwijtgeraakt. De Franse wielerploeg Groupama-FDJ gaat niet van start na een coronabesmetting binnen het team. Voor die ploeg rijdt de Franse topsprinter Arnaud Démare. Ook de Nederlander Ramon Sinkeldam maakt deel uit van het team.

De Scheldeprijs start om 12.45 uur in Terneuzen. De finish is in het Belgische Schoten waar de koers vaak in een massasprint eindigt. "We verschijnen niet aan de start van de Scheldeprijs, na een positieve test op Covid-19 van een van onze ploegleden", meldde Groupama op Twitter. De ploeg heeft niet bekendgemaakt of het om een renner of een staflid gaat.

Trek-Segafredo had zich al eerder afgemeld voor de Belgische koers, die onder barre weersomstandigheden wordt verreden. Die ploeg kreeg eerder te maken met een coronageval in aanloop naar Gent-Wevelgem. Trek startte daar niet, maar keerde terug in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Trek komt pas volgende week woensdag weer uit op Belgische wegen in de Brabantse Pijl.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021