Martin wint Ronde van Algarve (2)

20 februari 2011

N i e u w bericht, meer informatie

PORTIMAO (ANP/DPA) - De Duitse wielrenner Tony Martin heeft zondag de Ronde van Algarve op zijn naam gebracht. Door zijn winst in de afsluitende tijdrit over 17 kilometer tussen Lagoa en Portimão verdrong hij de Brit Steve Cummings van de eerste plaats in het klassement. Lieuwe Westra finishte achter Martin als tweede in de race tegen de klok. De coureur van Vacansoleil - DCM steeg daardoor naar de derde plek in de eindstand.

De Spanjaard Alberto Contador eindigde als vierde. De drievoudig tourwinnaar meldde zich bij de wedstrijd in Portugal nadat hij door de Spaanse bond werd vrijgesproken van het gebruik van clenbuterol. Het was zijn eerste etappekoers sinds de Tour van vorig jaar. Hij won de Ronde van Algarve in 2009 en 2010, maar finishte zondag in de afsluitende tijdrit slechts als vijftiende en zakte daardoor van de tweede naar de vierde plek in de eindstand.

Contador maalde er niet om dat hij zijn titel niet kon prolongeren. ,,Na alles wat er is gebeurd, was het voor mij al een overwinning om hier te zijn. Ik ben zeer tevreden. Gezien de voorgeschiedenis heb ik een goede wedstrijd gereden. Ik hoop dat ik de komende periode mijn hoofd weer helemaal leeg kan krijgen en kan toewerken naar mijn beste vorm.''

Hij wil in maart meedoen aan de Ronde van Murcia. Hij gaat voor die tijd op trainingskamp naar Mallorca. Contador was ook niet ontstemd over zijn tijdrit. ,,Ik had daarin niets te verliezen. Bovendien is Martin een sterke specialist. Hij heeft het goed gedaan'', vond de Spanjaard.