Mexico speelt dopingzorgen van zich af (2)

10 juni 2011

BUITENLANDS VOETBAL

N i e u w bericht, meer informatie

CHARLOTTE (ANP) - De Mexicaanse voetbalploeg heeft zich niet van de wijs laten brengen door de positieve dopingtest van maar liefst vijf spelers. Op de Gold Cup won het elftal donderdag met speels gemak van Cuba: 5-0. De doelpunten kwamen van Giovani dos Santos (2x), Javier Hernández (2x) en Aldo de Nigris.

Kort voor de wedstrijd was naar buiten gekomen dat bij vijf spelers, onder wie PSV’er Francisco Rodriguez, sporen van het verboden middel clenbuterol waren gevonden. De vijf zijn uitgesloten van deelname aan het toernooi, waardoor bondscoach Jose Manuel de la Torre nog maar 17 spelers in zijn selectie heeft. Door de overwinning heeft Mexico zich soeverein geplaatst voor de kwartfinales.

,,We wisten dat het een ingewikkelde wedstrijd zou worden. Maar we moesten toch de kansen pakken die we kregen. In de eerste helft ging dat nog niet zo goed, maar in de twee helft lukte dat wel. Je ziet dat dit resultaat heeft opgeleverd'', analyseerde De la Torre.

Ook Decio de Maria, algemeen secretaris van de Mexicaanse bond, sprak van een moeilijke situatie. ,,We hebben afscheid moeten nemen van de spelers. Maar dit zijn de regels. Er is ook een onderzoek gestart. We zullen hiermee moeten leven.'' De bond gaat ervan uit dat de positieve testen zijn veroorzaakt door het eten van vervuild vlees.

In de eerste wedstrijd was El Salvador door Mexico aan de kant gezet, ook met 5-0. El Salvador speelde in het tweede duel met 1-1 gelijk tegen Costa Rica. Randall Brenes maakte in de blessuretijd de gelijkmaker voor Costa Rica. Rodolfo Zelaya had El Salvador vlak voor rust op voorsprong gebracht.