Eneco Tour in teken van rentree Contador

6 augustus 2012

ENECO TOUR

WAALWIJK (ANP) - Met Alberto Contador als meest opvallende deelnemer gaat maandag in Waalwijk de Eneco Tour van start. De Spanjaard, tweevoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk, maakt in de etappekoers door Nederland en België zijn rentree na een dopingschorsing. Contador testte tijdens de Tour van 2010 positief op clenbuterol en moest begin dit jaar, na een lange juridische strijd, zijn eindzege afstaan aan de Luxemburger Andy Schleck.

De Eneco Tour, onderdeel van de UCI WorldTour, begint met een etappe over ruim 200 kilometer van Waalwijk naar Middelburg. Dinsdag staat een ploegentijdrit in Sittard op het programma. De rittenkoers eindigt zondag op de beroemde Muur van Geraardsbergen in België, een dag daarvoor rijden de renners individueel tegen de klok.

Aan de Eneco Tour doen 21 ploegen mee, waaronder Rabobank, Vacansoleil-DCM en Argos-Shimano. Raborenner Lars Boom wil een gooi doen naar de eindzege, net als de Belg Thomas De Gendt van Vacansoleil. Vorig jaar won de Noor Edvald Boasson Hagen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012