Contador kent rentree zonder grote problemen (2)

6 augustus 2012

ENECO TOUR

N i e u w bericht, meer informatie in 2e alinea

MIDDELBURG (ANP) - De Spaanse wielrenner Alberto Contador is de eerste rit na zijn dopingschorsing redelijk doorgekomen. Zijn schorsing liep maandag af en daardoor kon de renner van Saxo Bank dezelfde dag al opstappen voor de eerste etappe van de Eneco Tour. De voormalig winnaar van de Tour was veelvuldig vooraan in het peloton te vinden.

,,Ik ben blij dat ik weer terug bij mijn teamgenoten in de koers ben. Ze hebben me vandaag goed beschermd voor valpartijen en tijdverlies", zei Contador over zijn rentree. De renner zei ook dat het misschien niet de beste koers was om mee te beginnen gezien de afstand en het weer. ,,Ik denk dat we niet meer dan 100 meter hebben geklommen in deze etappe, maar ik heb er een goed gevoel aan overgehouden."

Toch kwam 'El Pistolero' met een kleine achterstand als nummer 106 over de finish. Een grote valpartij in de slotfase zorgde ervoor dat het peloton brak. Contador zat achter die valpartij en liep daardoor enkele seconden achterstand op de winnaar Marcel Kittel op. De valpartij was echter binnen de laatste 3 kilometer, waardoor hij dezelfde tijd als de winnaar kreeg.

Contador werd op 6 augustus 2010 in de Tour de France van 2010 betrapt op het verboden middel clenbuterol. Uiteindelijk werd de Spanjaard in februari van dit jaar met terugwerkende kracht voor twee jaar geschorst.