Lance Armstrong reageert op dopingschandaal (2)

9 januari 2013

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP) - Voormalig wielrenner Lance Armstrong reageert volgende week voor het eerst in het openbaar op het dopingschandaal waarin hij verwikkeld is. Dat gebeurt op donderdag 17 januari in zijn eigen huis in Austin, tijdens een anderhalf uur durend interview met Oprah Winfrey. Zowel de Amerikaanse tv-ster als de oud-wielrenner maakte via Twitter melding van het gesprek.

De 41-jarige Amerikaan raakte eind vorig jaar zijn zeven tourzeges kwijt nadat hij schuldig was bevonden aan het systematisch gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen en methoden. Armstrong, die geen zin meer had zich te verweren tegen alle beschuldigingen, heeft sindsdien nog geen enkele reactie gegeven op de affaire. Het 90 minuten durende interview met Winfrey wordt op 17 januari uitgezonden via het tv-kanaal en de website van Oprah Winfrey.

Dinsdag werd bekend dat hij het Amerikaanse antidopingbureau Usada in 2004 een donatie van bijna 191.000 euro had aangeboden. Dat onthulde Travis Tygart, de directeur van Usada, in het tv-programma 60 Minutes Sport. ,,Ik was stomverbaasd. We hebben niet geaarzeld dat geld te weigeren'', zei Tygart.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013