Armstrong niet met Usada in zee (2)

20 februari 2013

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

AUSTIN (ANP/DPA) - De gevallen wielerheld Lance Armstrong gaat niet met het Amerikaanse antidopingbureau Usada meewerken. De Amerikaan had strafvermindering kunnen krijgen als hij een volledige bekentenis over zijn dopingactiviteiten onder ede zou geven, maar laat die mogelijkheid aan zich voorbijgaan.

Volgens zijn advocaat Tim Herman wil de 41-jarige Armstrong, die na een grootschalig dopingonderzoek door het Usada onder meer zijn 7 tourtitels kwijt is en voor het leven is geschorst, alleen zijn zegje doen voor een internationaal tribunaal, dat speciaal voor de zaak opgericht moet worden. De oud-renner vindt dat het Usada er alleen op uit is om ,,willekeurige individuen te demoniseren''.

Armstrong bekende in januari in een tv-interview met Oprah Winfrey bijna zijn hele actieve carrière doping te hebben gebruikt. Usada-directeur Travis Tygart noemde de bekentenis toen een stap in de goede richting, maar volgens hem bleven veel vragen onbeantwoord. Hij bood Armstrong toen aan onder ede zijn verhaal te doen, maar zal het onderzoek dus zonder medewerking van de Amerikaan voort moeten zetten.

,,We hebben hem meerdere kansen gegeven om ons te helpen in onze pogingen de wielersport schoon te krijgen. Vandaag hebben we vanuit de media begrepen dat hij ervoor kiest om deze mogelijkheid niet aan te pakken'', aldus het Usada in een verklaring.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013