Manager Powell geeft fitnesscoach schuld (2)

16 juli 2013

N i e u w bericht, meer informatie

KINGSTON (ANP) - De manager van de op doping betrapte sprinter Asafa Powell houdt een fitnesstrainer verantwoordelijk voor de positieve test van zijn pupil. De Jamaicaan zou tijdens krachttrainingen een mix van supplementen hebben gekregen om meer energie te krijgen.

,,We hebben nog eens goed geslapen en alles op een rijtje proberen te zetten'', zei manager Paul Doyle. ,,Het is ons heel duidelijk geworden naar wie we nu moeten kijken. Hij heeft verschillende middelen voorgeschreven, maar we weten nog niet precies welk middel de positieve test heeft veroorzaakt.''

Bij Powell, oud-wereldrecordhouder op de 100 meter, werden sporen van het stimulerende middel oxilofrine aangetroffen. Zijn landgenote en sprintster Sherone Simpson werd eveneens positief getest op oxilofrine. Ze traint bij dezelfde Canadese fitnesstrainer als Powell.

Powell liet zondag vanuit Amsterdam, waar hij zich voorbereidde op de WK, al meteen weten dat hij het stimulerende middel oxilofrine onbewust heeft binnen gekregen. ,,Ik wil heel duidelijk zijn tegen mijn familie, vrienden en fans dat ik nooit bewust verboden middelen heb genomen. Ik ben geen valsspeler. Ik ben hoogstens niet alert genoeg geweest. Ik wil nogmaals duidelijk maken dat ik in mijn gehele carrière nooit heb geprobeerd tot betere prestaties te komen met hulp van stimulerende middelen'', zei hij.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013