International Hulshorst 1,5 jaar geschorst (2)

25 november 2013

ZAALVOETBAL

N i e u w bericht, meer informatie

ZEIST (ANP) - De Europese voetbalbond UEFA heeft zaalvoetbalinternational Dick Hulshorst geschorst voor 1,5 jaar wegens doping. Dat meldde de KNVB maandagavond op de eigen website.

De 30-jarige speler van CFE uit Eindhoven was door zijn club en door de KNVB al voorlopig geschorst naar aanleiding van zijn positieve dopingtest na de play-offwedstrijd van het Nederlands zaalvoetbalteam tegen Bosnië-Herzegovina op 24 september in Topsportcentrum Almere, met als inzet EK-deelname.

Bij Hulshorst zijn sporen gevonden van een verboden pepmiddel. Hij zei na zijn positieve dopingcontrole dat hij te goeder trouw had gehandeld. ,,Misschien ben ik heel naïef geweest, maar ik heb niet gecontroleerd of nagevraagd of deze middelen op de verboden lijst staan, dus vond ik het niet nodig om er verder over te communiceren met de club of de staf van KNVB. Beide waren niet op de hoogte van het gebruik.''

Hulshorst heeft geen gebruik gemaakt van een contra-expertise en gaat niet in beroep tegen zijn straf. De schorsing geldt voor de nationale en internationale competities.

Voor bondscoach Marcel Loosveld, die zich na de winst in Almere met zijn team voorbereidt op het EK in België eind januari, is de langdurige schorsing voor Hulshorst een tegenvaller. ,,Het nieuws van de positieve uitslag bij de dopingcontrole kwam voor de KNVB en het team volkomen onverwacht en is bijzonder teleurstellend. De regels met betrekking tot doping zijn duidelijk, daar heeft iedereen zich simpelweg aan te houden. We gaan zonder Dick naar het EK, waar we ons met de rest van het team de komende tijd volledig op blijven focussen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013