Impey vrijgesproken van doping (2)

29 augustus 2014

DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP) - Daryl Impey mag weer wielrennen. De renner van Orica-GreenEdge werd donderdag door het Zuid-Afrikaanse antidopingbureau SAIDS vrijgesproken van doping. Impey werd betrapt op het gebruik van een verboden maskeringsmiddel, maar stelde dat hij dit niet moedwillig had gebruikt. Hij moest zich donderdag voor een tribunaal verantwoorden over de zaak en deed dat met succes.

,,Het is geweldig dat ik te horen heb gekregen dat ik weer wedstrijden mag koersen en dat ik geen enkele sanctie krijg opgelegd'', aldus Impey op de website van zijn ploeg. ,,Ik was zeker van mijn zaak en ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om mijn naam te zuiveren van alle twijfel die er rond mij heerste. Het was een moeilijke periode tijdens mijn voorlopige schorsing, maar mede dankzij mijn ploeg ben ik er door gekomen. Ze hebben me alle ruimte gegeven om de zaak op te lossen. Het enige waar ik nu aan kan denken is zo snel mogelijk weer op de fiets te zitten in een wedstrijd.''

Ook teambaas Shayne Bannan was verheugd over het nieuws van zijn pupil. ,,Daryl is een bepalende renner in onze ploeg. We hebben met tevredenheid gekeken naar hoe hij deze zaak heeft aangepakt. We zullen hem zodra dat kan weer opstellen'', aldus Bannan.

Impey werd begin juli positief bevonden op het gebruik van het verboden middel bij de nationale kampioenschappen van Zuid-Afrika in februari.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014