Wielerbond: Boogerd kan aan de slag met ploeg (2)

2 oktober 2014

N i e u w bericht, meer informatie

WOERDEN (ANP) - Michael Boogerd hoeft niet te vrezen dat hij volgend seizoen niet aan de slag kan als ploegleider van de nieuwe formatie Roompot-Orange Cycling. ,,Als het noodzakelijk is, zal de KNWU hem een tijdelijke licentie verstrekken om te starten als ploegleider'', zei directeur Huib Kloosterhuis van de wielerbond KNWU donderdag.

De Belgische wielerbond is alsnog een onderzoek gestart naar aanleiding van de dopingbiecht van de in België woonachtige Boogerd in maart 2013. Hij zou alsnog kunnen worden geschorst. Kloosterhuis: ,,We hebben de Belgen al een paar keer gevraagd hoe het zit, maar daar kwam nooit een reactie op en nu ineens komen ze alsnog met een onderzoek. Maar Boogerd heeft al 1,5 jaar geleden zijn verhaal verteld. Die zaak is voor ons nu afgesloten. We willen vooruitkijken, dus als het nodig is, krijgt hij van ons een licentie.''

De Nederlandse Dopingautoriteit maakte donderdag een feitenrelaas openbaar waaruit naar voren komt dat de Belgische wielerbond in juni 2013 al wist dat hij bevoegd was om de Nederlandse renner eventueel te vervolgen. Begin van die maand was er contact tussen directeur Herman Ram en de Belgische bondsprocureur Jaak Fransen, waarin Ram liet weten dat de Dopingautoriteit het dossier van Boogerd zou overdragen aan de internationale bond UCI. Fransen meldde op zijn beurt dat hij wist dat Boogerd de laatste 8 jaar van zijn professionele loopbaan op een Belgische licentie had gefietst.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014