Cardoso wint etappe, Contador blijft leider (2)

24 maart 2011

UCI WORLD TOUR

N i e u w bericht, meer informatie

EL VENDRELL (ANP) - De vierde etappe van de Ronde van Catalonië is donderdag een prooi geworden voor Manuel Cardoso. De Portugees was na een rit van 195 kilometer van La Seu d'Urgell naar El Vendrell de sterkste in de massasprint voor de Italiaan Giacomo Nizzolo en Jose Joaquin Rojas Gil uit Spanje.

Alberto Contador blijft leider in het klassement met 23 seconden voorsprong op de Amerikaan Levi Leipheimer en Michele Scarponi uit Italië. De Spanjaard kreeg donderdag een domper te verwerken in zijn dopingzaak. De internationale wielrenunie UCI gaat bij het internationaal sporttribunaal CAS in beroep tegen zijn vrijspraak wegens het gebruik van clenbuterol.

Cardoso, rijdend voor Team RadioShack, was dolgelukkig met zijn zege. ,,Als het team van Lance Armstrong je aantrekt, geeft dat wel druk. Nu heb ik laten zien dat het vertrouwen in mij terecht was. Ik beloof nog meer overwinningen."

Voor de Raboploeg was het een rustige dag, al kreeg de Nederlandse formatie wel met valpartijen van Steven Kruijswijk en Stef Clement te maken. ,,Op het eerste gezicht ziet het er gelukkig niet slecht uit. Dat was helaas wel het belangrijkste van onze dag", verklaarde ploegleider Frans Maassen.

Bauke Mollema is met de tiende plaats de best geklasseerde Nederlander en Raborenner. De Groninger probeerde donderdag nog even weg te komen, maar de grote namen in het klassement gunden hem geen ruimte. Voor vrijdag ziet Maassen meer perspectief. ,,In de tweede helft van de etappe zitten nog drie klimmetjes en het is daarmee geen makkelijke rit. Het is voor ons de beste dag om iets te proberen."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011