Wielrenner Rebellin tekent bij Andalucia

25 april 2011

ROME (ANP) - De Italiaanse wielrenner Davide Rebellin keert na een dopingschorsing bij de Spaanse formatie Andalucia-Caja Granada terug in het peloton. Die formatie behoort tot de categorie continentale teams. De 39-jarige Rebellin maakt komende week zijn rentree in de ronde van Asturië.

Rebellin won in 2008 zilver bij de olympische wegwedstrijd in Peking. Die medaille moest hij later inleveren omdat hij betrapt werd op het gebruik van cera, de verbeterde versie van epo.

Rebellin werd overigens pas gepakt nadat het internationaal olympisch comité na afloop van de Spelen nieuwe controles liet uitvoeren. De Italiaanse wielrenner kreeg in 2009 het nieuws te horen toen hij in april voor de derde keer de Waalse Pijl op zijn naam had geschreven.

Vorig jaar juli verloor Rebellin zijn beroep tegen de uitsluiting van twee jaar.