Dopingautoriteit verwelkomt nieuwe Be PROUD ambassadeur: Steve Wijler

20 maart 2019

Ambassadeur zijn van Be PROUD betekent dat je actief uitdraagt dat je trots bent op prestaties die op een schone manier worden geleverd. Je neemt verantwoordelijkheid en spreekt je uit. Daarbij inspireer je andere sportfanaten om op eigen kracht de strijd aan te gaan, en ook supporter van schone sport te worden.

De Dopingautoriteit, initiatiefnemer van het programma Be PROUD, verwelkomt vandaag een verse ambassadeur: handboogschutter Steve Wijler. In 2017 werd in één klap duidelijk dat Steve, geboren in 1996, thuishoort in de top van het handboogschieten. Hij nam voor het eerst deel aan een Wereldbeker en wist direct goud te veroveren in de recurveklasse. Nog geen enkele handboogschutter had dit voor elkaar gekregen. Dat is nogal wat! Daarna sleepte hij in korte tijd meerdere Europese titels en wereldtitels binnen. En dat allemaal op eigen kracht. Steve stapte naar voren toen we met de Nederlandse Handboog Bond, partner van Be PROUD, op zoek gingen naar een ambassadeur binnen het handboogschieten. Het is voor hem vanzelfsprekend dat hij zijn prestaties op een schone manier levert. Daar zijn wij trots op!

Steves PROUD moment

We vroegen Steve op welke sportprestatie hij het meest trots is. 

“Ik ben het meest trots op het winnen van de eerste Wereldbeker waar ik ooit aan deelnam. Voor mij was alles toentertijd nog nieuw, zo had ik zelfs pas één keer gevlogen. Ik had nog nooit zo’n grote wedstrijd als deze geschoten, en had voornamelijk totaal geen idee waar ik aan begon. Ik ging voor deze Wereldbeker meteen richting China. Onderweg werd ik nog flink reisziek, dus dat was al meteen een goede start, haha. Vanaf dat moment is het balletje echt gaan rollen. Datzelfde jaar werd ik 3e op het WK in Mexico, en werden we wereldkampioen indoor met het team. Als doorbreker wordt er natuurlijk veel van je verwacht in de volgende jaren. Gelukkig ben ik in staat geweest om deze lijn door te trekken. Ik ben super dankbaar voor de positie waarin ik momenteel verkeer. Wat is er nu mooier dan van je hobby je werk kunnen maken? Natuurlijk is het niet altijd rozengeur en maneschijn, maar de mooie dagen overheersen wel. Ik wil sporter blijven zolang ik het leuk vind om te doen. De dag dat ik er geen plezier meer aan beleef, stop ik ermee!”

Word ook ambassadeur!

Ben jij een topsporter (in de dop), of op een andere manier werkzaam in de topsport? En ben je net als Steve en onze andere ambassadeurs in hart en nieren supporter van schone sport? Meld je dan aan als ambassadeur van Be PROUD! Stuur een e-mail naar info@supportschonesport.nl, waarin je uitlegt waarom je graag ambassadeur wilt worden. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

Dopingautoriteit verwelkomt nieuwe Be PROUD ambassadeur: Steve Wijler