Programma’s & projecten

Be PROUD

Be PROUD

Be PROUD is een programma opgezet door de Dopingautoriteit, in samenwerking met NOC*NSF, (ex-)topsporters en trainers/coaches. Het programma richt zich op het versterken van de juiste sportwaarden.

Lees meer Naar de website

Eigen Kracht

Eigen Kracht

Eigen Kracht is het programma van de Dopingautoriteit voor de fitnessbranche en wil sporters informeren over de risico's van gebruik van anabole steroïden en andere dopinggeduide middelen én over gezonde alternatieven om op Eigen Kracht gespierder of slanker te worden.

Lees meer Naar de website

NZVT

NZVT

Het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) is opgezet om te helpen batches van supplementen te vinden die de grootst mogelijke zekerheid geven dat zij geen doping bevatten.

Lees meer Naar de website

Doping.nl

Doping.nl

Doping.nl is het internationale antidoping kenniscentrum opgezet en onderhouden door de Dopingautoriteit. De website is ontwikkeld met de financiële ondersteuning van het Ministerie van VWS en richt zich vooral op personen en organisaties die professioneel actief zijn binnen de antidopingwereld.

Lees meer Naar de website

100% Dope Free

In 2018 is de Dopingautoriteit gestopt met het programma 100% Dope Free. Het programma was erop gericht de dopingkennis van de (aankomende) topsporter te optimaliseren en de houding en gedrag ten aanzien van dopinggebruik gunstig te beïnvloeden.

Lees meer

Samen voor een schone sport

Samen voor een schone sport is een gezamenlijk project van de Atletiekunie, Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB), Fit!vak, Dopingautoriteit en NOC*NSF. Het project startte eind 2015 en eindige in 2016.

Lees meer

Koersen op een schone sport

Koersen op een schone sport

Koersen op een schone sport is een project/actieplan van de KNWU, NOC*NSF en de Dopingautoriteit uit 2014-2015. Het doel was om de ingezette dopingcultuurverandering binnen het wielrennen een extra duwtje in de rug te geven.

Lees meer