Dolf Segaar nieuwe voorzitter Dopingautoriteit

29 augustus 2008

Het bestuur van de Dopingautoriteit heeft - met ingang van 1 september 2008 - Dolf Segaar tot voorzitter benoemd. Dolf Segaar volgt in die functie Cees Vervoorn op die - met ingang van dezelfde datum - is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van de Rabo Wielerploegen.

Dolf Segaar maakt met Cees Vervoorn, directeur ALO Amsterdam, en Jos van der Vegt, directeur Ahoy Rotterdam, al vanaf de oprichting van de Dopingautoriteit deel uit van het bestuur, in de rol van secretaris. Voor die tijd was hij in verschillende andere functies betrokken bij het antidopingbeleid, o.a. als voorzitter van de Audit Commissie Doping van NOC*NSF. In het dagelijks leven is Dolf Segaar advocaat en managing partner bij CMS Derks Star Busmann te Utrecht. 

Omdat het bestuurslidmaatschap van de Dopingautoriteit niet gecombineerd kan worden met het lidmaatschap van de Raad van Commissarissen van de Rabo Wielerploegen heeft Cees Vervoorn besloten om het bestuur van de Dopingautoriteit te verlaten. 

Door de benoeming van Dolf Segaar tot voorzitter komt de functie van secretaris vacant. Op basis van de statuten van de Dopingautoriteit heeft NOC*NSF het recht om een kandidaat voor deze functie voor te dragen. Het bestuur van NOC*NSF is dan ook gevraagd om deze voordracht op te stellen.

Dolf Segaar nieuwe voorzitter Dopingautoriteit