Dopingautoriteit verwelkomt wielrenner Bauke Mollema als twaalfde ambassadeur van 100% Dope Free

22 april 2013

De Dopingautoriteit heeft wielrenner Bauke Mollema bereid gevonden om als ambassadeur van de campagne 100% Dope Free op te gaan treden. Bauke Mollema is het twaalfde lid van het ambassadeursteam.

Bauke Mollema is wielrenner bij het Blanco Pro Cycling team. Hij heeft zich bewezen als klassementsrenner door in 2011 vierde te eindigen in het algemeen klassement van de Ronde van Spanje en als eerste Nederlander sinds 1968 de overwinning te pakken in het bijbehorende puntenklassement. Bovendien won hij in 2007 de Tour de l’Avenir, ofwel de Tour de France voor renners onder 23 jaar. 

Bauke Mollema heeft zich al vaak in het openbaar uitgesproken voor een dopingvrije sport. Dat, in combinatie met zijn sportieve prestaties, maakt hem een ideale True Winner, zoals de ambassadeurs van de campagne genoemd worden. 

100% Dope Free richt zich niet alleen op topsporters, maar óók en vooral op jonge sporters op weg naar de top: de toekomstige generatie. 100% Dope Free is een initiatief van de Dopingautoriteit en van de AtletenCommissie van NOC*NSF en komt vanuit de (top)sport zelf. NOC*NSF ondersteunt de campagne. 

Klik hier voor een video waarin Bauke Mollema zijn ambassadeurschap toelicht. Daar is ook meer informatie te vinden over het ambassadeursteam en de campagne.

Dopingautoriteit verwelkomt wielrenner Bauke Mollema als twaalfde ambassadeur van 100% Dope Free