Dopingautoriteit publiceert Memorie van Toelichting bij Nationaal Dopingreglement

29 april 2013

Vandaag heeft de Dopingautoriteit een Memorie van Toelichting bij het Nationaal Dopingreglement gepubliceerd, onder de titel Nationaal Dopingreglement: tekst en commentaar. Deze Memorie van Toelichting is bedoeld als hulpmiddel voor iedereen die met het Nationaal Dopingreglement te maken heeft, en meer in het bijzonder voor alle juristen (advocaten, tuchtrechters, etc.) die ermee werken.

Dopingregelgeving is relatief complexe regelgeving. In het Nationaal Dopingreglement zijn de regels van de World Anti-Doping Code verwerkt, en bij de interpretatie van het reglement moet deze Code dan ook regelmatig worden betrokken. Bovendien kan nationale en internationale jurisprudentie van belang zijn bij de toepassing van het reglement.

De Memorie van Toelichting is geschreven om het gebruik van het Nationaal Dopingreglement te vereenvoudigen. De Memorie van Toelichting bevat de integrale tekst van het reglement en geeft daarbij artikelsgewijs toelichting. Waar nodig wordt verwezen naar relevante jurisprudentie, waaronder uitspraken van het hoogste tuchtcollege in sportzaken: het Court of Arbitration for Sport (CAS).

De Memorie van Toelichting is hier te vinden.

Dopingautoriteit publiceert Memorie van Toelichting bij Nationaal Dopingreglement