Eigen Kracht lanceert Supplementenwijzer App

11 augustus 2017

Het afgelopen decennium is de markt voor sportvoedingssupplementen explosief gegroeid. Bijna 60% van de fitnessers in Nederland gebruikt supplementen. Ook topsporters gebruiken veel supplementen. De gratis Supplementenwijzer App helpt sporters op bewuste en kritische wijze met supplementen om te gaan.

Waarom de Supplementenwijzer App?

In Nederland doen zo’n 2,5 miljoen mensen aan fitness. Dat kan om allerlei redenen, maar naast gezondheid worden cosmetische motieven (slanker-strakker-gespierder) het vaakst genoemd. Daarbij wordt geregeld gebruik gemaakt van supplementen. Het enorme aanbod, van fatburners tot testosteronboosters, van preworkouts tot vochtafdrijvers, maakt het lastig om zin, onzin en risico’s van supplementen te onderscheiden. Een verstandige keuze maken is een ware opgave, zeker omdat supplementen in toenemende mate farmacologische en dopinggeduide stoffen bevatten. Dan is een betrouwbare en kritische gids bepaald geen overbodige luxe. De Supplementenwijzer App, ontwikkeld door de Dopingautoriteit vanuit het programma Eigen Kracht, biedt de sporter de helpende hand. In de Supplementenwijzer App worden meer dan 3.000 ingrediënten van supplementen beschreven en beoordeeld. De gratis Supplementenwijzer App helpt sporters op bewuste en kritische wijze met supplementen om te gaan.

Handig instrument

Een supplement kan Testobooster X of Fatburner Y heten, maar waar het echt om gaat zijn de ingrediënten die een supplement bevat. Precies daarom is ‘ingrediënten checken’ het hart van de Supplementenwijzer App. Door te controleren welke informatie er beschikbaar is over de ingrediënten van een bepaald supplement, kan de sporter zich een beter beeld vormen van het product, en een afgewogen keuze maken. Bij alle ingrediënten in de Supplementenwijzer App wordt door icoontjes aangegeven of een ingrediënt wel of geen nut heeft, of misschien zelfs schadelijk is voor de gezondheid, of op de dopinglijst staat. De Supplementenwijzer App kent verder nog een quickscan, waarmee je snel kunt zoeken op claims als – bijvoorbeeld – spiergroei of vetverlies, en welke ingrediënten daarbij effectief zijn. De Supplementenwijzer App geeft ook uitgebreide achtergrondinformatie over de basics van supplementen, risico’s van gebruik, voedingsalternatieven en een kennisquiz.

Vragen?

De Supplementenwijzer App bevat tevens de mogelijkheid vragen te stellen aan de Dopingautoriteit over doping en supplementen. Klachten over supplementen kunnen gemeld worden bij de Nederlandse Voeding en Warenautoriteit (NVWA).

Downloaden

Je kunt de Supplementenwijzer App downloaden in de App Store en Google Play Store.

App Store

Google Play

Eigen Kracht lanceert Supplementenwijzer App