Nieuwe animatie: whereabouts

30 augustus 2017

Voor een goed anti-dopingbeleid is het belangrijk dat ook buiten wedstrijdverband dopingcontroles uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld thuis of op een trainingslocatie. Sporters moeten daar echter wel te vinden zijn. Daarom moeten sommige sporters hun verblijfsgegevens aanleveren. Dit zijn de zogenoemde whereabouts. De Dopingautoriteit heeft een animatievideo ontwikkeld waarin de whereaboutsregels worden uitgelegd.

Je kunt de animaties en overige video's van de Dopingautoriteit  onder andere vinden op de website van de Dopingautoriteit en op YouTube. Sportorganisaties mogen ze vrij gebruiken voor het voorlichten van hun achterban. Bijvoorbeeld door ze te embedden op de eigen website of in de eigen nieuwsbrief.

Whereabouts 

Meer informatie over whereabouts vind je hier

Achtergrond

De animatievideo is ontwikkeld binnen het actieplan Samen voor een schone sport. Dit is een samenwerkingsverband tussen de Dopingautoriteit, NOC*NSF, Atletiekunie, Biljartbond (KNBB) en de Fitnessbranche (NL Actief). Het doel is het aanpakken van sport-specifieke dopingaspecten. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het ministerie van VWS.

Nieuwe animatie: whereabouts