Meldingen bij Centrum Veilige Sport over medewerkers golfbond

7 augustus 2023 11:07:47

UTRECHT (ANP) - Bij het Centrum Veilige Sport Nederland zijn meldingen binnengekomen over twee medewerkers van de Nederlandse golfbond. Volgens de Nederlandse Golf Federatie (NGF) betreft het meldingen rond communicatie- en beleidszaken. De bond wil om privacyredenen niet zeggen om welke medewerkers het gaat, maar volgens de NOS zijn het bondscoach Maarten Lafeber en directeur Jeroen Stevens.

Het Centrum Veilige Sport Nederland is het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag, matchfixing en doping in de sport. Op diverse manieren kan hier melding worden gedaan over dergelijke zaken.

"We gaan in gesprek met het Centrum Veilige Sport over het advies dat zij hebben gegeven naar aanleiding van de meldingen", aldus een woordvoerster van de golfbond. "Ook proberen we in gesprek te gaan met de melders en de beklaagden. Dat zijn voor ons de eerste stappen. Van een officieel onderzoek of het op non-actief zetten van mensen is nu geen sprake. We weten sinds afgelopen woensdag van deze meldingen. Het heeft onze volledige aandacht, we nemen dit heel serieus."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2023