Sedoc naar halve finales 110 meter horden (3)

7 augustus 2012

OLYMPISCHE SPELEN

N i e u w bericht, meer informatie vanaf 5e alinea

LONDEN (ANP) - Gregory Sedoc heeft zich dinsdag bij de Olympische Spelen geplaatst voor de halve finales van de 110 meter horden. De 30-jarige atleet uit Almere eindigde in zijn serie als derde in 13,52 seconden. De eerste drie plaatsten zich voor de halve eindstrijd.

De Brit Andrew Turner was in 13,42 seconden het rapst in de heat van Sedoc. Selim Nurudeen werd tweede in 13,51 seconden. De Chinese favoriet Liu Xiang ging de fout in bij de eerste horde, raakte geblesseerd en haalde de finish niet. De halve finales en finale van de 110 meter horden staan woensdagavond op het programma in Londen.

Sedoc heeft een moeilijke periode achter de rug. Hij mocht een jaar lang geen wedstrijden lopen en niet bij zijn vaste coach trainen omdat hij een dopingregel had overtreden. Hij had fouten gemaakt in het opgeven van zijn verblijfplaats.

Bij de Europese kampioenschappen atletiek in Helsinki begin juli presteerde de hordeloper het om tijdens zijn eerste internationale optreden na zijn schorsing de finale te halen. Sedoc eindigde toen als zesde in 13,45, een fractie boven zijn persoonlijk record van 13,37. Bovendien verzekerde hij zich al in de series van deelname aan de Olympische Spelen door onder de limiet voor vormbehoud te lopen.

Sedoc rekent er niet op dat hij de eindstrijd haalt in Londen. ,,Als ik rond de 13,45 loop ben ik al heel blij. Maar de finale wordt moeilijk, dat is met die tijd niet echt realistisch. Ik ga alles geven, en dan zie ik het wel'', zei Sedoc die naast zijn schorsing nog meer tegenslag kende in aanloop naar de Olympische Spelen. De hordeloper liep 3 weken geleden tijdens de Flanders Cup in Gent een scheurtje in een dijbeenspier op.

,,Ik ben elke dag van 's ochtends tot 's avonds bezig geweest om te herstellen'', aldus Sedoc. ,,Gelukkig ben ik op tijd fit. Als er twijfel was geweest, had ik niet meegedaan. Ik heb al twee keer eerder de Olympische Spelen meegemaakt, zo bijzonder is het voor mij niet meer. Ik ben hier echt om snel te lopen en nergens anders voor.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012