Cancellara twijfelt over Bruyneel (2)

12 oktober 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

ZÜRICH (ANP) - Fabian Cancellara twijfelt of hij nog kan samenwerken met zijn Belgische teammanager Johan Bruyneel bij RadioShack. Dat zegt de Zwitserse renner in een reactie op het dopingrapport over Bruyneels voormalige pupil Lance Armstrong.

,,Bruyneels naam valt 129 keer in 200 pagina's. Ik weet niet of ik nog met Johan kan samenwerken. Dat moet de toekomst uitwijzen", zei Cancellara in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Cancellara heeft het vuistdikke rapport nog niet gelezen, maar kreeg wel het nodige mee. ,,Ik wil weten wat er is gebeurd, maar ik weet niet wat de toekomst brengt. Noch voor Bruyneel, noch voor de ploeg. Het ligt ook niet in mijn handen. Ik weet niet hoe eigenaar Flavio Becca gaat reageren. Hij heeft de afgelopen 2 jaar al zo veel problemen gehad met zijn ploeg. Hij verliest geld, wint niet en krijgt een slecht imago. Elke normale zakenman zou de handdoek in de ring werpen, maar ik denk niet dat Becca dat doet."

Cancellara benadrukt dat Armstrong nu niks meer met RadioShack te maken heeft. ,,Dat is wat ik zeker weet. Lance was blijkbaar een systematische dopingzondaar. Hij gebruikte op een schaal die het wielrennen nooit eerder heeft gezien. Hij heeft heel erg veel kapot gemaakt. Ik hoop dat Armstrong de laatste van de Mohikanen was, de laatste overblijver van de generatie Ullrich, Basso, Landis, Heras. Vandaag betalen renners weer de prijs voor wat er 6, 7 jaar geleden allemaal mis is gegaan. Dat is niet fair.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012