'Ook doping Armstrong na comeback' (2)

18 januari 2013

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

LONDEN (ANP/RTR) - Het mondiale antidopingbureau WADA betwist ten zeerste dat Lance Armstrong na zijn comeback in 2009 van de doping is afgebleven. Volgens voorzitter John Fahey vertoonden de bloedwaarden van de gevallen wielerheld variaties die met absolute zekerheid wijzen op doping ná 2005, het jaar van het eerste afscheid van The Boss. Fahey zei dat in de Britse krant Daily Telegraph. Hij verwees daarbij naar de rapportages van het Amerikaanse antidopingbureau Usada.

De 41-jarige Texaan biechtte bij Oprah Winfrey op dat hij zich jarenlang bediende van verboden prestatiebevorderende middelen en dat hij al zijn zeven overwinningen in de Ronde van Frankrijk met doping won. Hij beklemtoonde echter dat hij de jaren na zijn rentree in 2009 'schoon' heeft gefietst. ,,Geloof hem of geloof Usada. Ik weet wel wie ik moet geloven'', zei Fahey.

Fahey was niet mals in zijn kritiek op Armstrong: ,,Deze man is en blijft een bedrieger'', zei hij. De preses van het mondiale antidopingbureau twijfelde ook aan de oprechtheid van de oud-renner toen die zei dat hij bereid was voor een waarheidscommissie te verschijnen. ,,Usada heeft hem uitgenodigd om zijn verhaal te doen en was bereid zijn straf te verminderen als hij onder ede bewijs zou leveren. Maar hij kwam niet en ging in plaats daarvan naar Oprah. Dat toont wel aan hoe eerlijk hij is.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013