Wielrenner Vermeulen voorlopig geschorst (3)

7 augustus 2013

DOPING

N i e u w bericht, meer informatie in 2e alinea

NIEUWEGEIN (ANP) - De Nederlandse wielrenner Jeff Vermeulen is door de Nederlandse wielrenunie KNWU voorlopig geschorst wegens een mogelijke overtreding van het dopingreglement. Dat heeft de KNWU woensdag via de officiële website bekendgemaakt.

Welke tijdsduur er aan de voorlopige schorsing vastzit, is nog onduidelijk. De 24-jarige Vermeulen is actief voor de continentale Nederlandse ploeg Metec. De sprinter boekte dit jaar onder meer twee ritzeges in Olympia's Tour. In die wedstrijd werd bij hem bij een dopingcontrole een verboden stof aangetroffen.

,,Doping is uiteraard niet toegestaan binnen onze ploeg’’, reageerde teammanager Michel Megens woensdag. ,,Maar het gaat in Jeffs geval niet om een middel als epo. Het zou om het gebruik van vervuilde voedingssupplementen gaan. Jeff gebruikt op eigen initiatief voedingssupplementen die niet door de ploeg worden verstrekt. Ook staat de gevonden stof niet op de verpakking van het gebruikte middel.’’

De zaak ligt momenteel bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR), waar woensdagmiddag niemand bereikbaar was voor commentaar. ,,We wachten het oordeel af. Pas daarna zullen we ons als ploeg moeten beraden over eventuele stappen'', aldus Megens.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013