Schorsing wielrenner Rogers opgeheven (2)

23 april 2014

DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

AIGLE (ANP) - De Australische wielrenner Michael Rogers gaat vrijuit in een dopingzaak. De internationale wielrenunie UCI acht het zeer waarschijnlijk dat de drievoudig wereldkampioen tijdrijden besmet vlees heeft gegeten in China en daardoor positief werd bevonden op het verboden middel clenbuterol. De UCI hief woensdag de voorlopige schorsing van Rogers per direct op.

Bij de coureur van Tinkoff-Saxo werden na zijn zege in de Japan Cup op 20 oktober sporen van clenbuterol gevonden in zijn urine. Volgens de mondiale antidopingregels betekende dat automatisch een schorsing. Rogers vroeg meteen een contra-expertise aan. Hij reageerde opgelucht via Twitter: ,,De voorbije vier maanden waren moeilijk, ook voor mijn familie. De beslissing betekent dat ik onmiddellijk weer mag koersen en daar kijk ik erg naar uit.''

De UCI sprak ook Jonathan Breyne vrij van dopegebruik. De minder bekende Belgische renner testte op 4 november positief op clenbuterol tijdens de Ronde van Taihu Lake in China. Ook hij voerde het eten van besmet vlees aan als oorzaak en de wielrenunie gaf hem evenals Rogers gelijk na nadere analyse van de urinemonsters. Breyne was destijds zo ontdaan door de positieve test, dat hij een zelfmoordpoging ondernam. ,,Ik ben blij dat ik deze zwarte pagina in mijn carrière kan omslaan'', liet hij weten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014