Bach gelooft in daadkracht Russen (2)

20 november 2015

N i e u w bericht, meer informatie

PRAAG (ANP) - Thomas Bach gelooft dat alle bij doping betrokken Russische atleten en coaches worden bestraft. Die garantie heeft de Duitse voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité gekregen van de olympische bond van Rusland.

Rusland heeft aan het IOC laten weten dat het volgend jaar eerlijk wil concurreren op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Bach denkt dat de Russische sport op tijd en voldoende maatregelen neemt zodat atleten uit dat land gewoon kunnen deelnemen aan de Spelen.

De internationale atletiekfederatie IAAF legde Rusland vorige week een voorlopige schorsing op, nadat het wereldantidopingbureau WADA in een uitgebreid rapport systematisch dopinggebruik had blootgelegd. Persbureau Reuters meldde donderdagavond op basis van anonieme bronnen dat Russische atleten niet mogen deelnemen aan de wereldkampioenschappen indoor, komend voorjaar in het Amerikaanse Portland. Organisatoren van de WK (17-20 maart) onthielden zich van commentaar in afwachting van een officiële mededeling van de atletiekbond.

IAAF-voorzitter Sebastian Coe heeft al aangegeven dat de Russen aan vijf principes moeten voldoen om de goedkeuring te krijgen van het inspectieteam van de mondiale atletiekbond. Zo moet Rusland maatregelen nemen tegen bij doping betrokken atleten en een werkend antidopingbureau en antidopingprogramma opzetten. Daarbij moet het land de WADA-code naleven en moeten atleten worden afgeschrikt door de distributie van verboden prestatiebevorderende middelen strafbaar te maken voor de wet. Landen zoals Spanje, Duitsland en Italië hebben al een dopingwet.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015