Boogerd terug als ploegleider Roompot (2)

24 december 2017

ROTTERDAM (ANP) - Wielerploeg Roompot - Nederlandse Loterij heeft Michael Boogerd na zijn dopingschorsing weer in ere hersteld. De oud-prof keert vanaf 1 januari terug als een van de ploegleiders, meldt de pro-continentale ploeg.

De 45-jarige Boogerd bekende op 6 maart 2013 dat hij zich had bezondigd aan doping tijdens zijn wielerloopbaan. De Hagenaar was toen al gestopt. Hij vertelde destijds dat hij zich van 1997 tot het einde van zijn carrière in 2007 schuldig maakte aan gebruik van epo, bloedtransfusies en cortisonen. De internationale wielrenunie UCI schorste de voormalige kopman van de toenmalige Rabobankploeg begin 2016 alsnog voor twee jaar. Die schorsing liep 21 december van dit jaar af.

Boogerd stond vijf jaar geleden mede aan de basis van de totstandkoming van Roompot en was in 2015 ook als ploegleider actief. In die functie keert hij nu terug. ,,Ik heb ontzettend veel zin om weer aan de slag te gaan'', aldus de oud-winnaar van onder meer de Amstel Gold Race.

Zijn eerste klus wordt de teampresentatie op vrijdag 5 januari in het Rotterdamse Ahoy. Daarna vertrekt hij met collega-ploegleiders Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel en de renners naar een trainingskamp in het Spaanse Calpe. ,,Uiteraard heb ik het wielrennen ook in de afgelopen seizoenen op de voet gevolgd. Weliswaar op afstand, maar volgens mij staat de ploeg er prima voor.''

Teammanager Michael Zijlaard zegt dat de ploeg vol overtuiging Boogerd weer heeft opgenomen in de organisatie. ,,Iemand met de kennis van zaken en ervaring die Michael heeft, positief en negatief, gekoppeld aan zijn passie voor onze sport, is altijd van meerwaarde voor ons team.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017