IOC eist betrouwbare flesjes op Spelen

30 januari 2018

PYEONGCHANG (ANP/RTR) - Het Internationaal Olympisch Comité heeft bij het mondiale antidopingbureau WADA zijn zorgen kenbaar gemaakt over de problemen die zijn ontstaan met de nieuwste flesjes die worden gebruikt bij dopingcontroles. Het IOC heeft het WADA opgedragen de problemen zo snel mogelijk op te lossen en eist ''geloofwaardige en betrouwbare'' dopingcontroles bij de komende Winterspelen in Pyeongchang.

Het IOC kwam met deze verklaring nadat het dopinglaboratorium van Keulen ontdekte dat er iets mis was met de nieuwste flesjes waarin urine- en bloedmonsters worden bewaard. Volgens de Duitse laboranten kunnen de verzegelde flesjes met de hand worden geopend zodra ze ingevroren zijn. De flesjes zijn gemaakt door het Zwitserse bedrijf Berlinger Special AG. ,,Het IOC maakt zich grote zorgen over dit probleem'', luidde de verklaring.

Het IOC is er alles aan gelegen dat er niets mis kan gaan bij de verzegeling van de flesjes. Tijdens de Winterspelen van Sotsji 2014 slaagden de Russen erin om ongemerkt vervuilde dopingmonsters van hun sporters te verwisselen voor 'schone'.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018