Froome: volste recht de Tour te rijden (2)

28 juni 2018

N i e u w bericht, meer informatie vanaf 3e alinea

LONDEN (ANP) - Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome heeft nog maar eens benadrukt dat hij zaterdag 7 juli aan de start staat van de Ronde Frankrijk. ,,Absoluut. Ik heb niets verkeerd gedaan en heb het volste recht om te koersen'', zegt de Britse wielrenner van Team Sky in een interview met Sky Sports.

Froome moet zich nog altijd verantwoorden voor een te hoge waarde van het antiastmamiddel salbutamol die bij hem werd aangetroffen bij een dopingcontrole in de Ronde van Spanje van vorig jaar. De zaak sleept zich al maanden voort en een besluit valt niet vóór de Tour te verwachten. Vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault vindt dat Froome niet startgerechtigd is en riep onlangs andere ploegen op te Tour te boycotten als Froome verschijnt.

De renner zelf begrijpt de commotie omdat het allemaal lang duurt, maar kent zelf geen twijfels. ,,Er is een procedure die mij in staat stelt aan te tonen dat ik niets verkeerd heb gedaan en ik ben ervan overtuigd dat ik word vrijgesproken. Dat betekent dus dat mijn uitslagen blijven staan, daar heb ik geen twijfels over'', aldus de kopman van Team Sky, die dit jaar al de Ronde van Italië won.

De Brit is ook niet bang voor een hatelijke ontvangst in Frankrijk. ,,Daar maak ik me niet echt zorgen over. Door de jaren heen is er altijd een groepje mensen geweest dat om welke reden dan ook niet blij is om mij te zien. Tegenspoed is er eerder geweest en daar zijn we altijd goed uitgekomen. Ik kan alleen maar hopen dat het de koers niet beïnvloedt.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018