Lochte voor 14 maanden geschorst na infuus (2)

23 juli 2018

FORT LAUDERDALE (ANP/RTR) - De Amerikaanse zwemmer Ryan Lochte is voor 14 maanden geschorst omdat hij heeft gebruikgemaakt van een ongeoorloofd intraveneus infuus. Dat heeft de Amerikaanse antidopingautoriteit USADA bekendgemaakt.

De zesvoudig olympisch kampioen had in mei een foto geplaatst op zijn social media, waarin hij een infuus met verder toegestane middelen kreeg toegediend. In het daaropvolgende onderzoek bleek dat hij toch regels had overtreden, zo maakte de zwembond bekend. Een atleet mag een dergelijk infuus alleen in het ziekenhuis toegediend krijgen met speciale toestemming van de antidopingautoriteit.

De schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 24 mei, de dag dat hij het infuus kreeg toegediend. De 33-jarige zwemmer is geschorst tot juli 2019.

Lochte had net een schorsing van tien maanden uitgezeten. De Amerikaanse zwembond gaf hem die straf voor zijn geruchtmakende wangedrag tijdens de Olympische Spelen van Rio 2016. Hij kwam in opspraak na een avondje stappen met enkele teamgenoten. Zij verzonnen een overval door gewapende politieagenten na een incident bij een benzinestation in Rio, met een bedenkelijke hoofdrol voor Lochte.

De Amerikaanse zwemmer had net zijn rentree uitgesteld. Hij zou vorige week meedoen aan wedstrijden in Los Angeles. ,,Ik heb niet genoeg kunnen trainen om hier goed te presteren'', zei de zesvoudig olympisch kampioen toen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018