Topschutter Tsjerisjev getest op doping

11 september 2018

MOSKOU (ANP) - De Russische voetballer Denis Tsjerisjev, maker van vier treffers bij het WK, is in Spanje getest op het gebruik van doping. Dat heeft het mondiale dopingagentschap WADA bevestigd naar aanleiding van berichten in de Russische media.

Aanleiding voor de dopingcontrole was een interview vorig jaar met de vader van Tsjerisjev, die beweerde dat zijn zoon bij de club Vilarreal was geïnjecteerd met een groeihormoon om te herstellen van een blessure. De Russische voetbalbond sprak toentertijd over een misverstand. Hij zou een toegestane bloedplasmatherapie hebben gehad.

Tijdens het WK afgelopen zomer in Rusland meldde de bond diverse keren dat alle spelers van de thuisploeg dopingvrij waren. Maar na het toernooi sprak het Russische anti-dopingagentschap toch nog met Tsjerisjev en zijn vader en rapporteerde dit aan de internationale autoriteiten. Volgens de minister van Sport Pavel Kolobkov is er echter geen reden tot zorgen. ,,Ik denk dat alles snel opgelost zal zijn'', zei hij dinsdag.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018