AIU aan de slag met Russische dopingstalen

20 juni 2019 10:51:47

MONACO (ANP) - De integriteitseenheid (AIU) van de internationale atletiekfederatie (IAAF) is begonnen met het analyseren van data afkomstig uit een laboratorium in Moskou, dat over een licentie beschikte voor dopingcontroles. Het gaat om circa 110.000 documenten over onderzochte stalen van atleten in de periode tussen 2012 en 2015. Deze data zijn door het mondiale antidopingbureau WADA eerder deze week aan de AIU ter beschikking gesteld. De integriteitseenheid weet nog niet hoe lang het onderzoek zal gaan duren.

Het beschikbaar stellen van deze data uit het gewraakte dopinglaboratorium in Moskou is één van de voorwaarden die de IAAF heeft gesteld aan een mogelijke opheffing van de schorsing van de Russische atletiekbond. Die schorsing is al bijna vier jaar van kracht en werd opgelegd nadat aan het licht was gekomen dat systematisch doping is gebruikt in de Russische atletiek.

Ruim tachtig Russische atleten mogen inmiddels onder neutrale vlag weer meedoen aan internationale atletiekwedstrijden. Zij hebben aangetoond dat ze hun sport dopingvrij beoefenen, in heden en verleden.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019