VERBETERING: Twee Russische sporters gestraft om schending antidopingregels

10 april 2020 07:58:06

C o r r e c t i e van bericht 08-04-2020 wegens onjuiste door DPA verstrekte informatie, betreft atlete Alexandra Stepanova ipv ijsdanseres Alexandra Stepanova

MOSKOU (ANP) - Twee Russische sporters zijn in eigen land gestraft wegens het overtreden van de antidopingregels. Verspringer Dmitri Bobkov is voor twee jaar geschorst na een positieve dopingtest. Van atlete Alexandra Stepanova worden al haar resultaten na 15 november 2018 geschrapt, omdat ze heeft samengewerkt met een trainer die was geschorst wegens doping. Het Russische antidopingbureau Rusada maakte de sancties bekend.

Rusland zelf is voor vier jaar geschorst voor deelname aan grote sportevenementen, zoals de Olympische Spelen en WK's, vanwege omvangrijke dopingpraktijken. Alleen Russische atleten die geen dopingverleden hebben en onafhankelijke dopingcontroles ondergaan, mogen onder neutrale vlag meedoen. De Russen hopen bij het internationaal sporttribunaal CAS op clementie. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de hoorzitting in Lausanne in april of mei zou plaatsvinden. De kwestie is vanwege de mondiale coronacrisis nu met een aantal maanden uitgesteld.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2020