100% Dope Free outreach events een succes!

22 december 2006

Om het jaar 100% Dope Free uit te luiden was de Dopingautoriteit in december aanwezig op een aantal zogenaamde outreach events, ofwel evenementenbezoeken. De afgelopen periode waren er dergelijke bijeenkomsten bij tennis en zwemmen.

Op dinsdag 12 en vrijdag 15 december stond de 100% Dope Free stand bij de Sky Radio Tennis Masters in Rotterdam, alwaar de dopingquiz enthousiast door sporters, ouders, trainers, coaches en andere belangstellenden werd gespeeld om de aanwezige dopingkennis testen.

Waar die kennis ontbrak, kon ze direct worden aangevuld met  allerhande informatie die bij de stand te verkrijgen was, van de controleprocedure en het aanvragen van dispensaties tot het gebruik van voedingssupplementen. Ook de dopingvoorlichtingsbijeenkomst in de business lounge werd met belangstelling bijgewoond door een ieder die op enige wijze bij de tennissport betrokken is.Ook op zaterdag 16 december werd de stand tijdens het NK Zwemmen Korte Baan in Drachten druk bezocht. De dopingwaaier, met daarin alle noodzakelijke dopinginformatie werd veelvuldig uitgedeeld en ook de 100% Dope Free minihorn (kleine toeter, groot geluid!) vond gretig aftrek.

Voor 2007 staan outreach events gepland bij onder andere de NK Taekwondo en de NK Atletiek om ervoor te zorgen dat zowel sporters als hun omgeving optimaal op de hoogte zijn van de ins en outs op het gebied van doping!