Dopingautoriteit verwelkomt nieuwe Be PROUD ambassadeur: Guy Mendes de Leon

17 februari 2022

Als Be PROUD ambassadeur draag je actief uit dat je supporter bent van schone sport. En dat je trots bent op prestaties die op een schone manier worden geleverd. Je neemt verantwoordelijkheid en spreekt je uit. Daarbij inspireer je andere sportfanaten om op eigen kracht de strijd aan te gaan, en ook supporter van schone sport te worden.

De Dopingautoriteit, initiatiefnemer van het programma Be PROUD, verwelkomt vandaag een verse ambassadeur: bridger Guy Mendes de Leon! Guy begon met bridgen toen hij 14 jaar oud was. Doordat zijn vader zelf ook de sport beoefende, kreeg Guy steeds meer interesse in wat zijn vader aan het spelen was. Hij ging hierom steeds vaker met zijn vader mee naar de club om te spelen, ontdekte dat hij bridge een heel leuke sport vond en ging veel trainen om steeds beter te worden. Ondertussen zijn we een aantal jaar verder en is Guy bridgespeler in de kernploeg van het Nederlands Open Team!

Guy vindt het belangrijk om zich in te zetten voor schone sport omdat hij graag aan anderen wil overdragen dat bridge alleen maar een leuk en mooi spel blijft als iedereen het eerlijk en schoon speelt. Daarnaast wil hij andere bridgers meegeven dat je zoveel mogelijk moet trainen en toernooien dient te spelen om beter te worden. Als je er hard genoeg voor werkt, behaal je vanzelf een hoog niveau, aldus Guy.

Guy’s PROUD moment

We vroegen Guy op welke sportprestatie hij het meest trots is. 

“Het winnen van het Europees kampioenschap onder 21 in 2015. Het was de eerste keer dat ik voor het Nederlandse team uitkwam en was direct een groot succes. Ondanks het feit dat we waarschijnlijk geen favoriet waren, hadden we veel voorbereidingen getroffen en hadden we hard gewerkt om zo goed mogelijk te presteren dit toernooi. Hieruit bleek ook dat een goede teamsfeer en goede band met de captain en coach cruciaal was om te winnen. Tijdens het toernooi speelde het team erg goed en dat kwam volgens mij ook deels door de goede teamsfeer. Het was een erg leerzaam toernooi voor mijn verdere carrière.”

Word ook ambassadeur!

Ben jij een topsporter (in de dop), of op een andere manier werkzaam in de topsport? En sta je net als Guy voor schone sport? Meld je dan aan als ambassadeur van Be PROUD! Stuur een e-mail naar beproud@dopingautoriteit.nl, waarin je uitlegt waarom je graag ambassadeur wilt worden. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

Dopingautoriteit verwelkomt nieuwe Be PROUD ambassadeur: Guy Mendes de Leon