Erik Duiven opnieuw benoemd in WADA Education Committee

12 december 2023

Erik Duiven, hoofd afdeling educatie van de Dopingautoriteit, is voor een tweede termijn benoemd als lid van het Education Committee van WADA. Deze benoeming gaat in op 1 januari 2024 en geldt voor drie jaar. Conny Helder, demissionair Minister voor Langdurige Zorg en Sport (ministerie van VWS) heeft deze voordracht samen met sportkoepel NOC*NSF en iNADO ondersteund. Vincent Egbers, voorzitter van de Dopingautoriteit is trots op de internationale inspanningen van Erik Duiven en zijn herbenoeming door WADA.

Het Education Committee voorziet het WADA Management van advies en aanbevelingen ten aanzien van korte en lange termijn educatiestrategieën en educatieprogramma’s. Het Education Committee is tevens betrokken bij het Social Science Research-programma, waarvoor WADA een apart fonds heeft.

WADA Standing Committees

WADA heeft sinds dit jaar drie Standing Committees: Education, Finance & Administration en Health, Medical & Research. De selectie van de leden van de Standing Committees is op 16 november goedgekeurd door WADA's Executive Committee.

WADA heeft de samenstelling van de Standing Committees op 1 december gepubliceerd op haar website.

Erik Duiven opnieuw benoemd in WADA Education Committee