Duizendste ondertekenaar 100% Dope Free statement!

21 december 2007

Binnen drie dagen is de grens van duizend sporters die het 100% Dope Free – True Winner statement tekenden overschreden. Daarmee is de aftrap van de  campagne meer dan geslaagd. De eerste duizend bandjes zijn inmiddels verzonden en zullen waarschijnlijk in de loop van volgende week door iedereen ontvangen worden.

Een greep uit de vele positieve reacties die met het tekenen van de statements binnenkwamen:
Prima actie, sport zonder doping is échte sport!”
“Fantastisch initiatief tegen het gebruik van doping!”
“Sport is TE mooi voor doping!!”
“Hulde! Een Gouden Aktie !”
“Gaan de sporters die zich aansluiten bij deze goede actie het bandje ook openlijk dragen in tijdens de Games in Beijing?”
“Als jurylid bij wielerwedstrijden wordt je vaak geconfronteerd met dopingverhalen. Bij het dragen van de armband kan je je mening over dopingvrije sport al "non verbaal" kenbaar maken.”
“Omdat dope-free sporten normaal is!! en hiermee de jeugd het goede voorbeeld krijgt!”
“Super idee, hoop dat we een hoop medesporters hebben die het ondersteunen” 

Maar natuurlijk moet 100% Dope Free – True Winner verder worden verspreid en moet uiteindelijk elke sporter in Nederland een dopingvrije sport gaan uitdragen. Dit zal onder andere gebeuren tijdens outreach events bij grote sportevenementen in Nederland. Daar zullen sporters ook de kans krijgen het statement te tekenen, het bandje te ontvangen en daarmee een schone sport te promoten. Het eerste outreach event zal plaatsvinden op 27 december tijdens het NK Baanwielrennen in Alkmaar.

Duizendste ondertekenaar 100% Dope Free statement!