Dopingautoriteit actief tijdens Olympische Spelen

23 juni 2008

Alien van der Sluis, Voorlichtster Topsport van de Dopingautoriteit, gaat op uitnodiging van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) naar de Olympische Zomerspelen in Beijing om daar deel uit te maken van het WADA Athlete Outreach Team.

Sinds de Olympische Spelen van 2000 (Sydney) is WADA aanwezig bij grote multisportevenementen met het zogenoemde WADA Athlete Outreach Program. Doel is bezoekers, deelnemers en begeleiders bewust te maken van het belang van een schone sport, en sporters te bereiken die nog niet bereikt zijn middels voorlichting in eigen land. Daarnaast wil WADA begrip creëren voor anti-dopingprogramma’s, en fair play, gezonde competitie en de spirit of sport promoten.

Tijdens de hele periode van de Olympische Spelen is een WADA Outreach stand aanwezig in het Olympisch dorp. Van daaruit geeft een aantal medewerkers van nationale anti-doping organisaties uit verschillende landen de aanwezige sporters op een persoonlijke en interactieve manier informatie over dopingregels en het belang van een schone sport.

In het verleden werd hiervoor al vaker een medewerker van de Dopingautoriteit uitgenodigd. Zowel in Athene (2004) als in Turijn (2006) was de Dopingautoriteit aanwezig. In Beijing is Alien van der Sluis de vertegenwoordigster van de Dopingautoriteit. Zij zal vanaf de opening van de Spelen (8 augustus) tot en met 16 augustus deel uitmaken van het WADA Athlete Outreach Team.