Dopingwaaier 2010: Voor geen goud positief!

11 januari 2010

De Dopingwaaier 2010 is uit. In de waaier zijn de up-to-date dopingregels opgenomen, de dopinglijst 2010, een lijst van toegestane geneesmiddelen bij sportbeoefening en de dopingcontroleprocedure.

De Dopingwaaier 2010 is daarmee één van de belangrijkste middelen in de voorlichting van topsporters en begeleidend personeel. Dit is ook de reden dat de waaier sinds jaar en dag in menig sporttas in Nederland te vinden is. Met de waaier bij de hand kun je (waar je ook bent) controleren of middelen op de dopinglijst staan, wat precies de regels zijn voor het aanvragen van dispensaties en hoe het ook alweer zit met het gebruik van voedingssupplementen.

Om ook in dit jaar de sporttassen van Nederlandse topsporters weer te voorzien van de meest recente versie, wordt de Dopingwaaier 2010 verstuurd aan álle NOC*NSF geregistreerde sporters met een A-, B- of HP-status. Daarnaast krijgen alle sportbonden en Olympische Netwerken een hoeveelheid, die ze naar eigen inzicht kunnen verdelen onder sporters, trainers en coaches.

Bovendien, voor iedereen die geïnteresseerd is in de Dopingwaaier, maar geen topsporter is en er geen heeft kunnen bemachtigen via sportbond of Olympisch Netwerk, is de Dopingwaaier 2010 te bestellen via deze link: www.dopingautoriteit.nl/campagnes/bestellen.

Na betaling van €5,- wordt de waaier dan aan je opgestuurd.

Dopingwaaier 2010: Voor geen goud positief!